Musiikin monet kanavat

Moni meistä hihitteli vanhempien rakkaille vinyylilevyille ja C-kaseteille. Nuoremmat henkilöt kehottivat heitä siirtymään moderniin aikaan uusilla CD- ja DVD-levyillä. Aikakausi ei kestänyt pitkään, sillä muutaman vuoden kuluttua nämäkin tallennusmuodot olivat jo museotavaraa MP3-soittimien rinnalla.

music

Teknologia edistyy jatkuvasti musiikkiteollisuudessa. Monet suositut tallennusmuodot ovat jääneet historiaan, kun kehitys on ajanut niiden ohi. Tämä murros jatkuu edelleen.

Pilvipalvelut

Nykyään musiikkia kuunnellaan pilvipalveluissa, joiden avulla kappaleiden toistaminen onnistuu vaivattomasti. Syy tähän piilee uuden ajan teknologiassa. Kaiken tämän muutoksen takana on 90-luvulla kyseenalaista mainetta niittänyt Napster-latausohjelma. Sen avulla ihmiset latasivat laittomasti tiettyjä biisejä kokonaisten albumien sijaan. Tällä tavalla ihmiset valitsivat vain musiikkia, josta he pitivät.

iTunes

Steve Jobs muutti maailmaa monella tavalla. Yksi niistä teoista oli iTunes, josta iPhonen ja iPadin omistajat pystyivät lataamaan musiikkia. Tämä alusta oli vastalause levy-yhtiöiden vahvalle asemalle.
Alalla päättävässä asemassa olleet levy-yhtiöt eivät suostuneet hyväksymään näkökantaa, jonka mukaan ihmiset lataavat musiikkia verkosta. Apple keksikin keinon, jolla ihmiset lataisivat yksittäisiä kappaleita tai albumeita kappalehintaan.

Spotify

Kehityksen myötä tuli Spotify. Tämä ruotsalainen yritys vei musiikin lataamisen kirjaimellisesti täysin uudelle tasolle. Käyttäjien ei tarvitse välttämättä maksaa hintaa yhdestä kappaleesta tai ladata sitä omalle älypuhelimelle.

Spotify veloittaa kiinteän kuukausisumman ja antaa kuuntelijoille vapaat kädet. Toki alustaa käyttäessä tarvitaan verkkoyhteys, mutta tänä päivänä ihmiset löytävät ilmaisen langattoman yhteyden melkein mistä tahansa. Vaihtoehtoisesti palvelua voi käyttää ilmaiseksi, mutta silloin käyttäjä ei voi räätälöidä sovellusta mieleisekseen.

Amazon Music

Amazon haluaa mukaan musiikkipalveluiden pariin, minkä johdosta se tarjoaa massiivisen musiikkikirjaston kiinteään kuukausihintaan. Käytöstä maksetaan yhden vuoden könttäsummalla. Yritys tarjoaa suuremman skaalaedun kuin muut palvelut, koska käyttäjien tavallinen Amazon-tili synkronoidaan yhdeksi kokonaisuudeksi.